Geschiedenis

Al 100 jaar
heerlijk snoepgoed

De Napoleon kogel werd voor het eerst gemaakt in 1912 door bakker Janssen aan de Steenweg in Antwerpen. Meer dan 100 jaar later worden de kogels nog steeds gemaakt volgens de originele, traditionele receptuur, met natuurlijke ingrediënten.

Toen een bevriende chocolatier tijdens een borrel opschepte over zijn nieuwe praline, die hij de naam ‘Caesar’ gaf, riep Louis: ‘Dan noem ik mijn snoepje Napoleon’. Hij kon destijds niet vermoeden dat zijn snoepje honderd jaar later onder deze naam immens populair zou zijn.

 

Van 'In den gouden bol' tot Napoleon

Van de Caesar praline wordt weinig meer vernomen. Van Napoleon des te meer! In de loop der jaren wordt de ‘gouden bol’ van bakker Janssen steeds populairder. Nadat de fabriek in hartje Antwerpen door de groei uit zijn voegen dreigt te barsten, verhuist Napoleon naar een grotere fabriek. De locatie wordt Schelle, dat een kleine 15 km ten zuidwesten van Antwerpen ligt. In 2003 verhuist Napoleon opnieuw, ditmaal naar Breskens in Zeeuws-Vlaanderen.

Bijna honderd jaar na de uitvinding van het Napoleon-snoepje is het assortiment enorm uitgebreid en leeft het merk als nooit tevoren.

Van
Vroeger
tot nu

Karel Lemm verovert Nederland

Karel Lemm kreeg het bedrijf in 1898 van zijn vader in handen. Hoewel hij hier niet zelf om gevraagd had, werd hij een verdienstelijk directeur die het bedrijf uitbouwde tot een familiebedrijf met een goede organisatie en een grote afzet over de gehele wereld. Karel had maar liefst 16 kinderen en vele van zijn zoons zouden werkzaam worden binnen Lemco. Samen met enkele agenten werden de zoons van Karel verdeeld als vertegenwoordigers en verkopers over Nederland. Zo was iedere regio van Nederland gedekt door een Lemm of een andere agent. Na de dood van Karel werd zijn weduwe, Anna Elizabeth Agnes Lemm-Bikkers (1871 – 1965), korte tijd eigenaar van de fabriek. Lemm-Bikkers deed het bedrijf in 1941 over als vereniging onder firma aan zonen Theo, Aad, Gerard, Harry, Ben en Sjef.

Het is mogelijk om
een eigen label te
starten. Wij helpen!

Contact

Wij streven de beste
kwaliteit na en nemen
dit erg serieus.

Lees meer
Adres van Pervasco België
Adres Pervasco Fabriek